Заедно за деня на Земята

 През месец април отбелязваме още един екологичен празник 22 април – Ден на Земята. За този празник гостувахме на ОУ „Братя Миладинови“, зедно с ученици от ОУ „Юрий Гагарин“ гр. Сливен. Учители от трите училища разказаха за дейността на екоклубовете. Учениците обясниха процеси, без които няма да има живот на Земята – фотосинтеза, кръговрат на веществата и др.

Под формата на игри, учениците демонстрираха разделно събиране на отпадъци, показаха отрицателното въздействие на ветрогенераторите за природата и че в природата без растения няма живот. С радост изработиха пано, посветено на 22 април – Деня на Земята. На него залепиха послания към всички за опазване на природата.То ще обиколи и трите училища, като накрая ще се съхрани в ПП „Сините камъни“ гр.Сливен. Идеята е посланието за опазване на природата да достигне до повече хора.

Представители от трите групи училища приготвиха домашна лимонада, с която почерпиха гостите. Всички присъстващи получиха по бутилка минерална вода, предоставена от бутилираща компания „Бачково“. Накрая всички се разделихме с обща снимка пред дръвче – бор засадено от нас за бъдещето. Пожелахме си да продължи традицията за отбелязване заедно и на други празници.