Истинска актриса на гости на родителския клуб „Мама и татко са страхотни родители“

На 23.03.2019 г. се проведе поредната сбирка на родителския клуб. Гости на събитието бяха Бисерка Димитрова – регионален координатор към АМАЛИПЕ и Наталия Цекова-първата ромка, завършила НАТФИЗ или, както тя твърди, първата, която признава за своя произход. Тя разказа за своя път до осъществяването на мечтата си – да блести на голямата сцена.

На срещата присъстваха и учениците актьори от театър ДУМИ, които разговаряха с нея, а тя им даде своите полезни, професионални съвети. Родителите гледаха част от нейния моноспектакъл „Цигански колела“- едно представление с кауза.

И тази среща премина вълнуващо и както всеки път със забавление, много смях и весело настроение. Аниматорският клуб отново бе препълнен с деца от различни възрасти, а на финала Наталия Цекова сподели: “Изключително съм впечатлена от иновативния подход на учителите към родителите и техните деца. Вярвам, че има смисъл, в това активно да се помага на ромската общност и че ще дойде момент, в който деца от Сотиря ще са бъдещи учители там.“

Дейността е по Проект „Моят дом е моето училище“ финансиран по КП 33.17–2018 от Център за образователна интеграция на деца и ученици от етнически малцинства (ЦОИДУЕМ), Договор № БС-33.17-1-017/26.09.2018 г.