Грандиозен финал на дейността на родителския клуб „Мама и татко са страхотни родители“

На 11.05.2019 г. се състоя последната сбирка на родителския клуб, която предизвика огромен интерес и наброяваше 60 участници.
В деня, в който по стар стил се почита делото на светите братя Кирил и Методий и в Националната седмица на книгата, гост на събитието беше писателката и художничка Нуша Роянова – собственик на школа по рисуване за деца, на издателство“Дъбови листа“ и автор на поредицата детски книжки Джак и Ема и Жабчето Жо.
Ето какво сподели тя: “Днес се срещнах с родители и ученици в с. Сотиря. Като всяка една среща с дечица предполагах, че ще бъде страхотно и вълнуващо. И то наистина беше, даже умножено по три! Светналите личица, срамежливите отначало погледи и усмивки… и после отприщилите се въпроси, трогващите споделяния за смели мечти, прекрасното и топло отношение на учителите, трудно ми е да опиша обзелите ме чувства. Когато споделих по-късно с родителите им, които членуват в Родителския клуб за мечтите на децата им,т е като че ли не повярваха. Не вярваха,че децата им мечтаят да станат лекари, учители, полицаи… Те самите не са имали възможност да станат такива.Част от тях могат да четат и веднага усетих гордостта, която изпитаха и готовността да помогнат на децата си да бъдат по-различни от тях, по-успели.
И това разбира се става, благодарение на такива хора като невероятните учители, които реализират проекти като този. БЛАГОДАРНА СЪМ,ЧЕ ИМА ТАКИВА ХОРА!“
На финала, книжка с автограф получиха най-активните родители, аниматори, както и всички артисти от театър“ДУМИ“. Децата от ателие“Свят в цвят“ подариха на Нуша свои рисунки на най-новият и герой Жабчето Жо, с което дълбоко я трогнаха.

Дейността е по Проект „Моят дом е моето училище“ финансиран по КП 33.17–2018 от Център за образователна интеграция на деца и ученици от етнически малцинства (ЦОИДУЕМ), Договор № БС-33.17-1-017/26.09.2018 г.