Сотиря намери своя талант

Днес,  нашето училище отбеляза празника Банго Васил с емоционален финал на шоуто „Сотиря търси талант” . Официални гости на изявата бяха  Йорданка Стоилова и  Веселина Бонева – експерти от РУО – Сливен, представители на кметството, на родителския клуб, директори, учители, родители и ученици. До финала достигнаха десет от участниците, които си оспорваха победата. Актьорите от театрална трупа „Приказен свят” от занимания по интереси съвместно с водещите внесоха колорит и емоция с притчите за Банго Васил и ни сурвакаха на ромски и български език. Сценичните им изпълнения накараха присъстващите да се замислят за доброто и злото, за ценностите в живота на всеки един от нас.

В края на шоуто, журито бе изключително затруднено да определи победителя от прогимназиален етап, но  сърцата на всички присъстващи завладя индийския танц на Бонка Георгиева от VI а клас. В начален етап  победител е Цветелина Мирчева от III a клас. Останалите участници, стигнали до финала,  получиха заслужени награди и грамоти. Специален комплимент за всички наградени бе тортата!

По повод отбелязване на празника, началникът на РУО – Сливен г-жа Милена Чолакова изпрати поздравителен адрес до училището, поднесен от нашите гости.