Читателският клуб „СЛЪНЦЕ“ продължава да работи

Децата от читателския клуб „СЛЪНЦЕ“ продължават творческата си дейност и извън стените на училището. Те с радост приеха предизвикателството да споделят мислите и преживяванията си по време на изолацията.

 

  ТОДОРКА  ИЛИЕВА  5 КЛАС

В момента най-много ми липсват училището, учителите и директорката.И ученето, защото аз обичам да уча!  Искам и  да си взимам книжки от училищната библиотека и да чета хубави приказки! Всичко това ми липсва! Затова искам да ми се случи най-доброто и хубаво нещо. Отново да се върна в училище!

 

ЖИВКА ИЛИЕВА  5 КЛАС

Липсва ми училището, защото вкъщи е много скучно. В училище хем е забавно, хем научавам нови и полезни неща. И сега учим, ама сама ми е трудно и не разбирам всичко. Липсват ми и игрите с приятелките ми. Затова искам да скоча с парашут от самолет, да се приземя на един облак и той да ме отведе при приятелките ми Ели и Гинка. Те да се качат при мен и да обиколим света, за да сбъднем всичките си мечти.

 

ГИНКА ТОДОРОВА  5 КЛАС

Липсват ми часовете по рисуване и музика, и участието в конкурси. Искам да печеля  награди и госпожа Хаджистойчева да се гордее с мен. Знам, че скоро пак ще се съберем всички  в училище. Ще играем, учим, пеем и рисуваме. Пак ще бъдем заедно. Но ми се иска да стане по-скоро. Дано!

 

 МАРИЯ ЛЮБЕНОВА  4 КЛАС

Липсват ми училището и моите учители… Липсва ми класната стая, бялата дъска пълна със задачи и гласът на моята госпожа. Липсват ми  виковете на децата. Искам вирусът да мине, ние да се върнем в училище и да ни бъде отново весело и забавно. Искам изненада!

 

КРИСТИНА САШЕВА  4 КЛАС

Сега, когато си стоя вкъщи много си мисля за баба и дядо. Те много ми липсват. Въпреки, че не са между живите, те са в сърцето ми. Липсват ми, защото те ме научиха да обичам училището, което в момента също много ми липсва, както и учителите. Така ми се иска всичко това да свърши и отново да се завърнем в училище, да си говорим с госпожите и да правим един куп интересни неща!

 

ЕЛИ  ПАВЛОВА  5 КЛАС

Ами… липсва ми училището. И сега учителите ни пращат листи и задават въпроси, на които трябва да отговаряме, ама така е скучно. В училище е забавно, а научаваме и нови неща. И си играем. Всеки от нас си има любим час и там може да покаже възможностите си. Децата са като отворена книга и когато учителите видят какво обичат, им помагат да се развиват в тая посока. Аз обичам да пея и да рисувам. Искам да стана певеца! Но искам и да съм умна и да имам шестици по всичко. Сега, като ми е скучно си мечтая за хиляди неща: да бъда принцеса и да живея в прекрасна къща в Истанбул, да съм известна филмова звезда или манекенка, а може и балерина. Дори искам да съм супер герой и да спася света от вируса. Искам да се издигна с балон хелий до един вълшебен свят, където всичко е красиво и добро, весело и щастливо!

 

ВАСИЛ  ЛЮБЕНОВ  4 КЛАС

В момента най-много ми липсва моята класна стая и задния двор, където в междучасията играем футбол с моите приятели и съученици. Липсват ми и учителите, с които можем да си говорим за всичко. Искам по-скоро да се върна в училище. Мисля, че след този вирус всички ще сме по-добри един към друг, няма де се караме, няма да се бием като зверчета, а  само ще се забавляваме и всички деца ще сме като братя.

 

КРЪСТИНА ЙОРДАНОВА  5 КЛАС

Искам да не съм под карантина! Искам да се върна в училище при учителите и приятелите си. Искам всичко да бъде както преди. Искам да ми се случи най-хубавото нещо на света – всичко това да свърши!