Световен ден на околната среда

Учениците от петите класове отбелязаха днешния Световен ден на околната среда с почистване на училищния двор и пространствата около училище. „Доволни сме, че направихме живота в училище по-чист и красив“ – споделиха децата

Прочети повече

Празнично шествие

Празнично шествие по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май премина по улиците на Сотиря. Шествието започна от училището и стигна до площада, където ученици и учители, подкрепени от родители, представиха празнична програма и показаха, че без книжовност, култура и образование бъдещето е немислимо.

Прочети повече

Изненада за учителите от детската градина

Учениците от 4б клас приятно изненадаха учителите от детската градина в село Сотиря. Децата изработиха празнично табло, изпъстрено с рисунки, цветя и стихотворения по случай наближаващия празник 24 май – Ден на славянската просвета и култура.

Прочети повече

Забавно междучасие

Забавно междучасие организираха учениците със СОП от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“с. Сотиря. Момчетата демонстрираха умения по футбол и се бориха за награда „Златна топка“. Победител в надпреварата стана Велин Михайлов от 2″а“ клас. Момичетата поздравиха съучениците си от начален етап с танца на пилотите и на пожарникарите. Заразена от хубавите емоции, публиката се включи в […]

Прочети повече

Четем, слушаме, разбираме…

Международният ден на книгата и авторското право се отбелязва в цял свят от различните правителства, неправителствени организации и културни институции, чиято дейност е обвързана с книгата и литературата. Той е посветен на всички четящи и се отбелязва с цел популяризиране на четенето, книгоиздаването и защитата на авторското право. Традиционно отбелязваме този ден и в нашето […]

Прочети повече

На гости в детската градина

Учениците от 4 а клас се срещнаха с бъдещите първокласници от детската градина в село Сотиря. Четвъртокласниците подариха на децата специално изработените за гостуването картички, четоха приказки и играха с тях в детския кът, като си припомниха времето, в което бяха малки, а малките се радваха на играта с по – големите.

Прочети повече

Ден на Земята 2023

По повод световния ден на Земята учениците от V и VI клас се постараха и изработиха книжки за билките и животните. Най- добре изработените и представени материали бяха наградени. А рисунките на децата от IIa и IVa клас грейнаха в училищна изложба. Нека пазим нашата планета чиста!

Прочети повече

Забавно щафетно състезание. 140 години училище.

Учениците от начален етап взеха участие в забавно щафетно състезание, организирано по повод празника на училището. Първокласниците преодоляваха препятствия. Учениците от втори клас скачаха в чували. Третите класове премериха сили в дърпане на въже, а четвъртокласниците показаха умения за каране на колело.

Прочети повече

По стъпките на Паисий. 140 години училище

Състезание за най-добър четец се проведе между учениците от ОУ „Свети Паисий Хилендарски“. Децата от начален и прогимназиален етап показаха своите умения за изразително четене. Жури избра най-добрите четци. Публиката бе активна част от изявата, като отговаряше на въпроси, свързани с живота и делото на Паисий Хилендарски.

Прочети повече

„Вкуснотека“ и „Шахмат“.140 години училище

Клубовете по занимания по интереси „Вкуснотека“ и „Шахмат“ представиха дейностите си в деня на отворените врати. Партии шах между учители и ученици се разиграха по коридорите на училището, а младите кулинари нагостиха малки и големи с приготвените от тях вкусни бисквити.

Прочети повече