Веселата азбука

За да си припомнят веселата азбука, в часовете за проектни дейности децата от 1в клас посетиха читалището в с. Сотиря, Те с голям интерес разгледаха книгите и изслушаха приказките, прочетени увлекателно от г-жа Борисова- библиотекар на читалището

Прочети повече

Да празнуваме!

В часовете за проектни дейности учениците от 3б клас се разходиха из времето, като преминаха през българските празници -Трети март, Цветница, Лазаровден, Великден и 24 май. Децата не само разказват какво зная за празниците и с какво ги свързват, но и изработват красиви картички към всеки от тях.

Прочети повече

На природата с любов

В седмицата за проектни дейности, посветена на природата около нас, учениците от 2а клас се запознаха с правото си на чиста околна среда и задължението да я опазват. Децата рисуваха и апликираха, като накрая изработиха табло на тема „На природата с любов“.

Прочети повече

За един по-чист свят

За да живеят в един по-чист и зелен свят, децата от вторите класове в часовете по проектни дейности почистиха района на училището. Така учениците се запознаха не само на теория, но и на практика как да опазват околната среда.

Прочети повече

Ден, но не обикновен…

Проектни дейности в първите класове на тема „Диви и домашни животни“ се проведоха в училище с партньорството на Дирекция Природен парк „Сините камъни“ с представител Красимир Цуцов – главен експерт биоразнообразие и консервационна дейност. Първокласниците разгледаха отблизо пръстени за птици, запознаха се с опръстеняването – един от най-простите и достъпни методи за изучаване на птиците […]

Прочети повече