Национален ученически Екофорум на тема „Защити ме – за да те има”

В периода 2 – 4.06.2017 г. в Сливен се проведе Национален ученически Екофорум на тема „Защити ме – за да те има”. Учениците от ОУ „Св. Паисий Хилендарски” с. Сотиря, с ръководител г-жа Юлияна Калошева, взеха дейно участие в мероприятията.

Стефан Георгиев Георгиев от 6 б  представи екологичната дейност в училище. При презентирането на участниците, най-голямо впечатление направи участието в маркирането на пътеката до аязмото „Света Петка” и желанието им да запознаят и научат родителите си да берат и сушат правилно билките.

Атанас Атанасов и Минко Виолетов от 5а клас изработиха кошници от отпадъчни материали. Стефан Георгиев от 6б клас , Господинка Атанасова и Злати Янков от 5 а  клас разкрасиха дъските за хляб чрез пирографиране. Учениците показаха знания и практически умения.  Доказаха, че знанията и уменията се изграждат в училище и вървят с техния създател. Гордостта на учениците дойде от това, че всички групи, както и организаторите, проявиха интерес към пирографираните дъски и изработените кошници. Гостите от форума си заминаха с подарък – нашите кошници.

Учениците се впечатлиха и останаха доволни от участието си във форума. Надяваме се да продължат с още по-голям ентусиазъм да работят по всички мероприятия по опазване на природата.