Финални изяви по проект „Твоят час“

На 28.04.2018 година, в киносалона на ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ с. Сотиря, бяха проведени представителните изяви на клубовете: „Млади Възроженци“ с ръководител г-н Йордан Тенев,  „Арт – ателие“ с ръководител г-жа Пенка Кушкиева, „Аз презентирам“ с ръководител г-жа Юра Димитрова и „МЕГО“ с ръководител г-жа Юлияна Калошева.

В началото имаше поздрав за всички присъстващи от певицата от поп-рок клуб „Ритъм“ – гр. Сливен Надя Мохамед Абделхай Али. Песента създаде празнично настроение и вдъхнови всички участници.Водещите на мероприятието представиха основните дейности на всички участващи клубове.

Първи се представи клуб „Млади Възрожденци“ с пресъздаване на сценката „Левски прави комитет“. В залата се усети чувство на патриотизъм, а артистите се почувстваха герои от онова време.

Последва презентация за дейността на клуб „Арт – ателие “. Младите творци  представиха изработените от тях копринени шалове в модно ревю. В училището беше направена изложба, включваща изработените с техника „Батик“ картини върху коприна, както и чинии направени с техника „Декупаж“.

Дойде ред и на клуб „Аз презентирам“ . Учениците бяха изработили лични презентации, които представиха пред всички.

Представителната изява завърши клуб „МЕГО“. Те представиха драматизация по приказката „Сливи за смет“ от Ран Босилек, осъвременена от г-жа Мая Попова. Участиниците призоваха гостите, всеки да открие себе си в героите от сценката и обобщи, че не красотата, а труда краси човека.

Изненада на мероприятието беше награда за една баба – Анка Атанасова Ненова. Тя получи грамота „Баба -герой“ и шал от клуб„Арт – ателие “, изработен от Исус от 5а клас, защото сама се грижи за 5 внука. От тях – трима братя и сестри – Янка Златева – 5а клас, Иван Златев – 6а клас и Атанас Златев 7б клас участват в представените клубове и са ученици за пример, което доказва  нейната всеодайност към тях.