„Надежда за всички“ – информационна кампания

В периода 14-16 ноември 2018г. област Сливен стана домакин на Информационна кампания сред родители и общественост за разясняване на взаимните ползи от образователната интеграция на деца и ученици от етническите малцинства – съвместна инициатива на МОН и РУО Сливен. Информационната кампания бе под наслов „Надежда за всички“.

Нашето училище бе една от четирите образователни институции в общината, избрани от РУО Сливен да представят добри модели за успешна образователна интеграция. Това бе и поводът на 15.11.2018 година да посрещнем  специалните гости на събитието: проф.Янка Тоцева и проф.Макариев от Софийски университет; доц.д-р Йосиф Нунев от Великотърновски университет; Анелия Йотова и Мария Петрова – главни експерти в дирекции на МОН; Димитринка Петкова – заместник областен управител в област Сливен; Дина Димитрова и Йорданка Стоилова – старши експерти в РУО-Сливен; Димчо Георгиев – кмет на с.Сотиря; родители.

В киносалона на училището поздравихме гостите с драматизацията „Сливи за смет – съвременен вариант“, в изпълнение на артистите от театър „ДУМИ“ и индийски танц, в изпълнение на Хриси от 5а клас. Нашият директор, господин Стоян Георгиев, приветства гостите и разказа за трудният път, който е изминал целият колектив, за да постигне училището положителната промяна, с която днес много се гордеем.

След това гостите разгледаха с любопитство и интерес училището ни, останаха очаровани от уюта и естетиката, лъхащи от „мини“ галериите, в които са превърнати нашите коридори.

В края на посещението, на „кръглата маса“ в учителската стая, се проведе приятелска дискусия, в която родители споделиха причините, които ги мотивират да изпращат децата си на училище. Кметът на село Сотиря, г-н Димчо Георгиев говори за доброто и успешно партньорство между кметската управа и училищното ръководство.

Много мил беше моментът, в който една от майките разпозна своята мила госпожа в лицето на зам.областният управител Димитринка Петкова. Срещата приключи с много усмивки и с възможност за бъдещо партньорство с областна управа Сливен.

Гостите се отправиха на „кръгла маса“ в РУО Сливен, където отново наши артисти – талантливите деца от вокална група „Весьлъе ребята“, отправиха музикален поздрав към всички присъстващи.