Кампания „Аз съм зависим от хубавата книга“

Тази година Общински съвет по наркотични вещества /ОбСНВ/ и Превантивно-информационен център /ПИЦ/ – Сливен ще реализират кампанията „Аз съм зависим от хубавата книга!” като част от дългосрочната програма за превенция употребата на психоактивни вещества и утвърждаване на здравословен начин на живот. По този повод на 25.03.2019г., в училището ни гостува г-жа Таня Павлова от ОбСНВ. На срещата присъстваха ученици от прогимназиален етап.

Проведена бе беседа, в която разговаряхме за здравословния начин на живот и различните зависимости, които вредят на здравето ни. Обсъдихме голямата полза от четенето и се обединихме около мнението, че най – хубавата зависимост е нуждата от четене на художествена литература. Ученици разказаха прочетени от тях приказки. Някои от тях приеха с желание предложението на г-жа Павлова да създадат клуб, в който да се включат деца, агитиращи съучениците си да живеят здравословно.

Срещата завърши с подаръци за училището – полезни и интересни книги за всички възрасти, като и карта на България с нанесени на нея всички исторически и културни забележителности.