„Приятелства без граници“ – посещение в ОУ „П.К.Яворов“ гр.Кърджали

На 25 април, ученици от начален етап – участници в групи по проект „Моят дом е моето училище“, заедно с  учители и родители посетиха ОУ „П. К. Яворов“ в гр.Кърджали. Целта на визитата „Приятелства без граници“ бе взаимно опознаване на бита и традициите на ромския етнос от различни региони на страната и създаване на нови приятелства.

С помощта на образователния софтуер „Енвижън“ се проведе състезание за обогатяване и развитие на езиковите умения. Учениците от смесените отбори – Вихър, Стрела, Звезда, Ракета и Комета се представиха отлично, за което получиха награди.

По стара българска традиция, домакините получиха подаръци, изработени от учениците в Арт-ателие, ателие „Фантазирай смело“ и клуб „Моето наследство“ и ни почерпиха с бонбони и сладки.

Имахме възможността да разгледаме модерно обзаведените класни стаи, да се насладим на сбирката в училищния музей, да поиграем в игротеката и на детската площадка. Децата общуваха и се забавляваха заедно, а приятелските прегръдки запечатахме в снимки.

На раздяла си обещахме приятелството между двете училища да продължи и скоро отново да се видим!

Благодарим на г-жа Елена Янева – директор и г-жа Ваня Петкова – заместник-директор в ОУ „П.К.Яворов“ гр.Кърджали за безрезервната подкрепа при осъществяване на тази визита, както и на целия колектив за топлото посрещане!

Дейността е по Проект „Моят дом е моето училище“ финансиран по КП 33.17–2018 от Център за образователна интеграция на деца и ученици от етнически малцинства (ЦОИДУЕМ), Договор № БС-33.17-1-017/26.09.2018 г.