Отворено сърце – Велико Търново

На 3 и 4 юни в старопрестолния град Велико Търново се състоя XVII детски ромски фестивал „Отворено сърце“, в който взеха участие над 2 000 деца от различните етноси от цяла България.

Тази година нашето училище участва с танца на победителките от „Сотиря търси талант“ Живка и Цветелина и с ателие „Свят в цвят“ за саморъчно изработване на книжки с рисунки на многобройните участници във фестивала – малки и големи, проявили интерес към дейността на ателието. Художници от различните краища на България нарисуваха и сглобиха книжки, които събраха в себе си стотици детски виждания за родните си места. Ателието спечели сърцата на участниците във фестивалната програма, които дадоха гласовете си за „Най-добро ателие“ – награда, която отнесохме в Сотиря, а книжките, събрали в себе си пъстротата и емоциите от преживяното, останаха в град Велико Търново като подарък за организаторите на фестивала – център „Амалипе“.

През свободното си време децата се разходиха из живописните улички на Велико Търново, докоснаха се до българската история в музея на восъчните фигури и посетиха величествената крепост Царевец, а шоуто „Звук и светлина“ остави всички без дъх.