На пътя с чувство за отговорност

На 29 юни – Ден на безопасността на движението по пътищата се проведе инициатива с участието на ученици и учители. Децата се забавляваха, като под формата на игри си припомниха правилата по БДП и безопасното придвижване с велосипед през лятната ваканция. Подредиха табло с рисунки на тема „На пътя с чувство за отговорност“, с които […]

Прочети повече

Екскурзия до Бургас

С подкрепа на Местната комисия за борба с противообществените прояви сред малолетните и непълнолетните /МКБППМН/ ученици от ОУ „Св.П.Хилендарски“ посетиха град Бургас. Децата прекараха един страхотен ден в Морската градина. Особено преживяване за тях бе посещението на зоопарка в гр. Айтос.

Прочети повече

„Отворено сърце“ 2023

Детският фестивал „Отворено сърце“ събра на 9 и 10 юни 2023 г. във Велико Търново ученици от цялата страна, като проявата се организира от 2003 г. от Центъра за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе“ със съдействието на Община Велико Търново. Основната идея на фестивала е да покаже, че фолклорът на всеки етнос носи своето културно […]

Прочети повече

Четем, слушаме, разбираме…

Международният ден на книгата и авторското право се отбелязва в цял свят от различните правителства, неправителствени организации и културни институции, чиято дейност е обвързана с книгата и литературата. Той е посветен на всички четящи и се отбелязва с цел популяризиране на четенето, книгоиздаването и защитата на авторското право. Традиционно отбелязваме този ден и в нашето […]

Прочети повече

За доброто и приятелите.

“ За доброто и приятелите“ рисуваха и говориха учениците от 5в клас в часа по изобразително изкуство, проведен съвместно с педагогическия съветник. Екипност, толерантност и взаимопомощ бяха акцентите на интерактивните игри и рисунките на децата

Прочети повече

Лектория с родители. 140 години училище

За подобряване на сътрудничеството и комуникацията с родителите, в училище бе организирана лектория за ползите от образованието с участието на родители, образователен медиатор, педагогически съветници и учители.

Прочети повече

С обич за теб…

Най-искрени, най-мили, най-докосващи и оригинални пожелания получихме през февруари от децата, участници в ателиетата по занимания по интереси „Свят в цвят“, „Тефтерчето на един пътешественик и „Вълшебна плетка“. А в кутията за пожелания през месеца на любовта бяха събрани десетки сърцати писма до учители, ученици, родители, които стигнаха до своите адресати.

Прочети повече

Читателски клуб „Слънце“

На сбирката на читателския клуб „Слънце“ най- малките членове на клуба се запознаха с разказите и приказките на деца, публикувани в книги. Децата поеха и първото предизвикателство – да станат автори на собствена история.

Прочети повече

Нека да сме здрави

Специалисти от Общинския съвет по наркотични вещества-град Сливен се срещнаха с ученици от начален етап. Децата се запознаха с вредите от употребата на енергийни и съдържащи кофеин напитки. Специалистите онагледиха беседата с интересни тематични игри, свързани със здравословния начин на живот.

Прочети повече

Ученик за пример

За втора учебна година в училище се провежда инициативата „Ученик за пример“. Класните ръководители и учители представят за наградата деца, достойни да бъдат пример са съучениците си. С награда „Ученик за пример“ бяха удостоени 28 ученици от първи до седми клас. Пожелаваме на всеки да последва добрия пример и да спечели заветната награда следващия път.

Прочети повече