Заслужени награди!

Специални награди получиха най-активните първокласници в обучението от разстояние в електронна среда. Децата заслужиха наградите с отговорното отношение към ученето и редовното присъствие в часовете онлайн.

Прочети повече

Отбелязваме Световния ден за борба със СПИН

„Да бъдем отговорни към себе си и към другите“- това бе мотото на срещата на педагогическия съветник с учениците от шестите класове по повод 1 декември Международния ден за борба със СПИН. Чрез образователен филм, информационна беседа и анкета шестокласниците бяха запознати с вируса ХИВ и начините за заразяване и предпазване. Като символ на борбата […]

Прочети повече

С усещане за празник

Истинско усещане за празник донесе в училището ни пъстро окичената коледна елха. За празничното настроение допринесоха учениците от 3 а клас, които подредиха грижливо под елхата красиво опакованите от тях „подаръци“, рисунките и картичките на най – малките ни ученици-първокласниците от ателие „Свят в цвят“ грейнаха на училищната изложба, а сръчните ръчички от „Сръчковци“ помогнаха […]

Прочети повече

Есента в миниатюри

Изпращаме есента с участие в Националния конкурс за рисунка „Есента в миниатюри“, организиран от Народно читалище „Пробуда-1880“ град Бургас. Всички участници получиха грамоти за участие. Първокласниците от ателие „Свят в цвят“ бяха отличени за чудесното си представяне в конкурса, а Асен Грозданков от клуб „Интерактивен дизайн“ спечели престижната трета награда. Честито!

Прочети повече

Златна есен

Традиционно всяка година в училище се провежда есенен конкурс за рисунка на асфалт. Най-добрите „творби“ бяха класирани на призови места, а творците получиха грамоти и предметни награди. Начален етап:  1-во място – Денка Кирилова Йорданова от IVв клас 2-ро място – Мария Рашкова Иванова от IVа клас 3-то място – Мария Пенкова Тодорова от  ІIб […]

Прочети повече

Аз и моят град

За поредна година децата от Сливен и региона имаха възможността със своя художествен талант и идеи да пресъздадат мислите си за родния град. Община Сливен съвместно с Художествена галерия „Димитър Добрович“ за 27-ми път организираха традиционния конкурс за детска рисунка „Аз и моят град“. Нашите ученици се представиха достойно в конкурса, като Исус Великов от […]

Прочети повече

Космически поздрав

След една година чакане 28 ученици от нашето училище се сдобиха с автентична пратка от космоса. През октомври 2020 год. те се включиха в инициативата на Джеф Безос „Картичка до Космоса“ и, след като техните послания и картички се издигнаха до звездите, те се върнаха обратно с космически печат.

Прочети повече

Наградено добро.

Юлия е ученичка в 3б клас и отлично се справя със задачите в часовете. Данчо също е ученик в 3б клас, но доста се затруднява. От миналата година Юлия взе самостоятелно решение да помага на Данчо и днес той се чувства по-сигурен и знаещ. А Юлия получи грамота и награда за стореното добро.

Прочети повече

Модно ревю в училище

За трета поредна година отбелязваме 17 октомври Международния ден за изкореняване на бедността – този път с модно ревю. Деца от социално слаби семейства влязоха в ролята на манекени и дефилираха пред погледа на своите съученици и учители. А дрехите, с които бяха облечени за ревюто, останаха като подарък за дефилиращите.

Прочети повече

Писмо до…

В международната седмица на писмото децата се запознаха с традиционното пощенско писмо, което се слага в плик и стига до адресата чрез пощи и пощальон. Всеки желаещ получи възможност да напише кратко писъмце до приятел, родител, учител и да го пусне в импровизираната пощенска кутия . Пощальонът Георги учтиво разнесе писмата да получателите.

Прочети повече