Забавно щафетно състезание. 140 години училище.

Учениците от начален етап взеха участие в забавно щафетно състезание, организирано по повод празника на училището. Първокласниците преодоляваха препятствия. Учениците от втори клас скачаха в чували. Третите класове премериха сили в дърпане на въже, а четвъртокласниците показаха умения за каране на колело.

Прочети повече

„Веселие“ на пица. 140 години училище.

Танцьорките от група за характерни танци „Веселие“ по НП „Заедно в изкуствата и спорта“ бяха възнаградени за своето участие в дейностите по програмата. Момичетата, придружени от родителите си посетиха пицария в град Сливен, където заедно се насладиха на празничен обяд. Децата бяха зарадвани и с подаръци, осигурени по НП “ Заедно в изкуствата и спорта“

Прочети повече

„Природознайко “ фантазира смело с „Фантазирай смело“

Учениците от ателиетата по занимания по интереси „Природознайко“ и „Фантазирай смело“ се развихриха на сцената на училищния киносалон, като завладяха зрителната зала, изпълнена с родители, учители и ученици с експерименти на живо. Децата заедно с ръководителите на групите показаха колко забавна и интересна може да бъде науката.

Прочети повече

„Вкуснотека“ и „Шахмат“.140 години училище

Клубовете по занимания по интереси „Вкуснотека“ и „Шахмат“ представиха дейностите си в деня на отворените врати. Партии шах между учители и ученици се разиграха по коридорите на училището, а младите кулинари нагостиха малки и големи с приготвените от тях вкусни бисквити.

Прочети повече

„Слънце“ и „Природата и аз“ отвориха врати за гости. 140 години училище.

Групата по занимания по интереси „Природата и аз“ съвместно с читателския клуб „Слънце“ в деня на отворените врати заедно със своите съученици изработиха пана с герои от любими и познати приказки от природни материали.

Прочети повече

Турнир по футбол и народна топка. 140 години училище

На 14 и 15 март в училище се проведе турнир по футбол и народна топка между учениците в прогимназиален етап. Първенци във футболната надпревара станаха отборите на VII и V класове, а при народната топка се отличиха отборите на VII и Vа клас.

Прочети повече

„Свят в цвят“ заключен в „Тефтерчето на един пътешественик“ 140 години училище

Ателиетата по занимания по интереси „Свят в цвят“ и „Тефтерчето на един пътешественик“ предизвикаха ученици, учители и училищния персонал в деня на отворените врати да се включат в предизвикателство. Всеки представи собствения си свят в цвят в рисунка, която стана част от презентацията на екрана, който ни посреща на входа на училището и част от […]

Прочети повече

Най-голяма мартеница!

Учениците от клуб по занимания по интереси „Вълшебна плетка“ взеха участие в 27-мия конкурс за най-голяма мартеница, който се организира с благотворителна цел в град Петрич. За участието си децата получиха грамоти за отлично представяне.

Прочети повече

Кукери в Сотиря

За поредна година ателие по занимания по интереси „Свят в цвят“ съвместно с читалище „Светлина-1928“ в с. Сотиря организират изложба на детски рисунки в сградата на кметството на тема „Кукери в Сотиря“. В изложбата се включиха учениците от всички класове. Родители, ученици и гости могат да разгледат изложените рисунки да края на месец март.

Прочети повече