Забавно щафетно състезание. 140 години училище.

Учениците от начален етап взеха участие в забавно щафетно състезание, организирано по повод празника на училището. Първокласниците преодоляваха препятствия. Учениците от втори клас скачаха в чували. Третите класове премериха сили в дърпане на въже, а четвъртокласниците показаха умения за каране на колело.

Прочети повече

По стъпките на Паисий. 140 години училище

Състезание за най-добър четец се проведе между учениците от ОУ „Свети Паисий Хилендарски“. Децата от начален и прогимназиален етап показаха своите умения за изразително четене. Жури избра най-добрите четци. Публиката бе активна част от изявата, като отговаряше на въпроси, свързани с живота и делото на Паисий Хилендарски.

Прочети повече

„Вкуснотека“ и „Шахмат“.140 години училище

Клубовете по занимания по интереси „Вкуснотека“ и „Шахмат“ представиха дейностите си в деня на отворените врати. Партии шах между учители и ученици се разиграха по коридорите на училището, а младите кулинари нагостиха малки и големи с приготвените от тях вкусни бисквити.

Прочети повече

„Слънце“ и „Природата и аз“ отвориха врати за гости. 140 години училище.

Групата по занимания по интереси „Природата и аз“ съвместно с читателския клуб „Слънце“ в деня на отворените врати заедно със своите съученици изработиха пана с герои от любими и познати приказки от природни материали.

Прочети повече

Турнир по футбол и народна топка. 140 години училище

На 14 и 15 март в училище се проведе турнир по футбол и народна топка между учениците в прогимназиален етап. Първенци във футболната надпревара станаха отборите на VII и V класове, а при народната топка се отличиха отборите на VII и Vа клас.

Прочети повече

„Свят в цвят“ заключен в „Тефтерчето на един пътешественик“ 140 години училище

Ателиетата по занимания по интереси „Свят в цвят“ и „Тефтерчето на един пътешественик“ предизвикаха ученици, учители и училищния персонал в деня на отворените врати да се включат в предизвикателство. Всеки представи собствения си свят в цвят в рисунка, която стана част от презентацията на екрана, който ни посреща на входа на училището и част от […]

Прочети повече

Кукери в Сотиря

За поредна година ателие по занимания по интереси „Свят в цвят“ съвместно с читалище „Светлина-1928“ в с. Сотиря организират изложба на детски рисунки в сградата на кметството на тема „Кукери в Сотиря“. В изложбата се включиха учениците от всички класове. Родители, ученици и гости могат да разгледат изложените рисунки да края на месец март.

Прочети повече