Великденско математическо състезание

На 18 април се проведе традиционното математическо състезание в първи клас. Силите си премериха 15 ученици . Отлични резултати в 1а клас показаха Георги и Илия , а Радка, Кристина и Данчо са отличниците от 1б клас. Спечелилите състезанието деца получиха награди и аплодисменти от своите съученици.

Прочети повече

Моята любима приказка

Един различен час Български език и литература в пети и шести клас. Темата на часа е „Моята любима приказка“. Учениците с удоволствие прочетоха своите любими приказки, като не пропуснаха да зададат и въпроси към тях. Така денят се изпълни с много положителни емоции и любов към книгата.

Прочети повече

Вечно търсещият любов. Сергей Есенин

За поредна година в училище се проведе конкурс за най-добър четец на руски език, иницииран и провеждан от учителя по руски език Любов Стойкова. Ученици от трети до седми клас избраха да рецитират руския поет Сергей Есенин, който покорява всички със своята душевност и любов към Русия, които извират от стиховете му. Измежду най-добрите рецитатори се […]

Прочети повече

С България в сърцето – 2022

За поредна година в училище се проведе конкурс за рецитиране на патриотично стихотворение. Надпреварата бе особено емоционална, защото в нея се включиха представители от всички класове от начален и прогимназиален етап. Жури определи най-добрите рецитатори, които получиха грамоти и предметни награди. Честито!

Прочети повече

Ден на търпението

25 март е Международен ден на търпението. Табло с послания и притчи посрещна всеки, престъпил прага на училището. С музикални изпълнения в двора на училището на български и ромски език учениците призоваха към доброта, толерантност и разбирателство помежду ни. Учители и ученици получиха детелини с мисли и афоризми за търпението. А малкият празник, който инициирахме […]

Прочети повече

22 март-празник на училището

Тази учебна година нашето училище чества 139 години от своето основаване. Това бе и поводът за официално откриване на новия ни кабинет по Готварство и технологии, където г-жа Ваня Бонева-дългогодишен  ръководител на кулинарно ателие „Вкуснотека“  направи кратка ретроспекция на дейността на ателието през годините, а нашите малки готвачи посрещнаха  и нагостиха официалните ни гости старши […]

Прочети повече

Състезание по краснопис в 1 клас

Между първите класове се проведе традиционното състезание по краснопис. Учениците положиха огромно старание и се отнесоха отговорно към поставената задача. От „Работливите пчелички“ най-добри бяха Валя и Ивана, от „Умните мечета“ се откроиха Радка и Кристина , а първенец от „Смелите лъвчета“ бе Алекс.

Прочети повече

3 март

ОУ „Свети Паисий Хилендарски“ с. Сотиря тържествено отбеляза 3 март. Патриотичните песни и емоционалния рецитал, изпълнени от учениците от прогимназиален етап, докоснаха всеки присъстващ в залата.

Прочети повече

Пробуждане с хоро на 3 март

С „Пробуждане с хоро“ за трета поредна година в училище бе отбелязан националният празник на България – 3 март. Събитието е част от инициативата, която се провежда едновременно от българите по целия свят. Честит 3 март!

Прочети повече