Великденско математическо състезание

На 18 април се проведе традиционното математическо състезание в първи клас. Силите си премериха 15 ученици . Отлични резултати в 1а клас показаха Георги и Илия , а Радка, Кристина и Данчо са отличниците от 1б клас. Спечелилите състезанието деца получиха награди и аплодисменти от своите съученици.

Прочети повече

Кукери в Сотиря

Децата от ателие по занимания по интереси „Свят в цвят“, подкрепени от учениците със специални образователни потребности и учениците от 4 клас, организираха изложба-конкурс в сградата на кметство с. Сотиря със съдействието на г-жа Динка Борисова – секретар на читалище „Светлина – 1928“. Жури от кметството определи най-добрите кукерски рисунки и връчи грамоти и сладки […]

Прочети повече

Аз обичам България

В конкурса „Аз обичам България“, организиран от Народно читалище „Иван Радоев-1907“ гр. Пордим, Иван Сузанов Тодоров от 5а клас представи стихотворението „Аз съм българче“ от Иван Вазов, което му донесе престижното трето място. Честита награда!

Прочети повече

Аз съм българче

Зина Йорданова, Иван Тодоров и Тодор Пенков от пети клас взеха участие в конкурса „Аз съм българче“ за рецитиране на патриотични стихотворения, който бе организиран от Народно читалище „Паисий Хилендарски 1928“ гр. Бургас. За отличното си представяне в конкурса децата бяха наградени с грамоти от читалището.

Прочети повече

Всичко е музика

Учениците със специални образователни потребности Андон Данчев 7клас, Божидар Мирославов 6клас и Щилиян Янков 5клас взеха участие във Втори фестивал на детската песен „Всичко е музика“, организиран от ОУ „Св. Климент Охридски“ град Павликени. В категория групови изпълнения момчетата представиха песента „Апостоле“ и спечелиха престижното трето място, за което бяха наградени с медали и грамоти. […]

Прочети повече

Награди за креативно участие

Децата от I в клас взеха участие в конкурса „Празник на мама“ на ОДК град Несебър, посветен на Международния ден на жената – 8 март. За креативно участие Петко Иванов и Алекс Касабов получиха грамоти и награди. Честито!

Прочети повече

С поздрав от Чомаковци

С поздрав от НЧ „Митко Лаков-1903“ с. Чомаковци пристигнаха грамоти и малки подаръчета за децата, взели участие в коледния конкурс, организиран от читалището. За отличното представяне в конкурса ръководителите на учениците бяха отбелязани с благодарствени писма.

Прочети повече

Отличия от Кюстендил

За чудесното си представяне в зимния празничен конкурс за картина в град Кюстендил читалище „Пробуда 1961“ малките ни майстори на четката от ателие „Свят в цвят“ Георги Василев, Илия Василев и Мойсей Великов са отличени с първа и втора награди. А Божидар Велчев от 4 клас спечели трета награда в конкурса. Честито!

Прочети повече

Стопли сърцето на възрастен човек

За впечатляващо участие в конкурса „Коледна картичка с пожелание за празниците“, с което нашите ученици стоплиха сърцата на възрастни хора, специални награди от Народно читалище в село Добрина получиха Мария Еленкова от 6 клас, Иван Сузанов от 5 клас и Славка Атанасова от 3 клас.

Прочети повече

Здравей, Коледа

Творби на над 140 талантливи деца от различните краища на България взеха участие в конкурса „Здравей, Коледа“, организиран от Народно читалище“ Възраждане 1926″ с. Зимница., област Ямбол. В конкурса участваха и нашите учениците, за което получиха Диплом за участие, а картичката на Дева Златева от 4 клас спечели втора награда. Честито на Дева!

Прочети повече