Ботев в картини и слово

Учениците от четвърти клас в часовете по изобразително изкуство работиха по проект „Ботев в картини и слово“. В реализирането на проекта се включи библиотекарят на читалище „Светлина-1928“ г-жа Борисова. Екипите, сформирани за работа по проекта изработиха и илюстрираха книжки със стихове на поета и революционера Христо Ботев, които подариха на читалището.

Прочети повече

Познавам правилата. Пресичам безопасно.

Това бе темата на проект в часовете по Изобразително изкуство в 1 б клас. Малките пешеходци припомниха правилата за движение по пътищата на себе си и на другите участници в движението. Крайният продукт са две ръчно изработени книжки, илюстрирани от първокласниците, като едната е за учениците, а другата за родителите, като участници в движението.

Прочети повече

Изворчето на Дядо Благо в Сотиря

Изворчето на Дядо Благо достигна и до село Сотиря ОУ „Свети Паисий Хилендарски“ чрез участие на учениците от начален етап в инициативата на Народно читалище „Фар – 1946″ град Бургас, посветена на 160 -годишнината от раждането на един от основоположниците на детската лигтература Стоян Русев -Дядо Благо. Децата от четвърти клас представиха книжката с басни „Изворчето на Дядо Благо“ […]

Прочети повече

Рисуване с разбиране

В часовете по изобразително изкуство учениците от четвъртите класове реализираха проект „Рисуване с разбиране“. Крайният продукт е саморъчно изработена книжка на приказката „Изхвърли златната лъжица“, написана от техен връстник. Книжката стана част от читателския кът в училище. А най-добрите илюстратори получиха награди- книга с отпечатани детски приказки.

Прочети повече

„Нарисувана приказка“ в първи клас.

В часовете по изобразително изкуство учениците от първи клас работиха по проект „Нарисувана приказка“. Децата посетиха читалището в с. Сотиря, където се запознаха с библиотеката и си избраха любима приказка. Библиотекарят г-жа Борисова прочете приказката, а учениците я преразказаха, драматизираха и илюстрираха. Рисунките бяха подредени в малка изложба в сградата на читалището. В дейностите по […]

Прочети повече

Вкусен час в първи клас!

Вкусен час по Технологии и предприемачестгво проведоха първокласниците в края на учебната година. Децата от трите първи класа чрез гатанки и въпроси си припомниха инструментите, с които работят в кухнята, как да ги използват безопасно и кои плодове познават. Под ръководството на г-жа Стойкова учениците се включиха в състезание, в което показаха умения за приготвяне […]

Прочети повече

Пирографираното остава…

Изложба на българската азбука краси входа на училището с пирографирани върху дървени плочки букви. Учениците от прогимназиален етап се запознаха с декоративното изкуство за рисуване върху дърво чрез обгаряне в часовете по Технологии и предприемачество и демонстрираха уменията си чрез изложбата.

Прочети повече

Един различен час

Учениците от група ЦОУД 1кл. се радваха на един емоционален и различен час в класната стая на открито, при който беше важен не само крайният резултат, а и самият творчески процес. Децата изразяваха себе си, рисувайки с четки и пръсти с водни бои. Рисунките грейнаха в пъстра училищна изложба.

Прочети повече

В час по Изобразително изкуство. 140 години училище

В един различен учебен час по Изобразително изкуство взеха участие учениците от 4а клас. За новата тема на урока „Забавни герои с колаж“ децата почерпиха вдъхновение и идеи от детските книги в читалището на с. Сотиря „Светлина -1928“. Библиотекарят г-жа Динка Борисова представи най-новите книги, а децата се запознаха с героите от страниците им.

Прочети повече